Karttapohjan luominen, tallentaminen ja jakaminen GoogleMaps

Yhteisen kartan luominen edellyttää, että kartan muokkaajilla on oma Google-tili tai luokalla on yksi yhteinen tili. Huomatkaa, että luomalla oman Google-tilin pääset käyttämään kaikkia on Googlen palveluita(Gmail, Google Drive, Google+, Blogger, GoogleMaps) samoilla tunnuksilla.

1. Kirjaudu sisään Google-tiliin (luokan yhteiselle tilille tai omalle tilille)

2. Avaa GoogleMaps

3. Luo uusi kartta. Klikkaa vasemmasta reunasta luo kartta -kuvaketta.

4. Kun olet kirjautuneena, kaikki muokkaukset tallentuvat automaattisesti.
Erillistä tallennusta ei siis tarvita.

karttapohjan nimeäminen Karttapohjan nimeäminen

kokoookokkokokokokokookokko

5. Pääset muokkaamaan karttapohjan nimeä klikkaamalla vasemmasta reunasta "Nimetön kartta".

6. Jaa kartta muiden kanssa, jos työskentelette eri Google-tilien kautta. Jakaessasi karttaa huomaathan antaa vastaanottajille oikeudet muokata karttaa (näkyvyysasetukset: kaikki, joilla on linkki).

k

k

kkk

7. Kartan luojana voit muuttaa kartan käyttöoikeuksia myöhemmin. Esim. kun tehtävän deadline päättyy, voit muuttaa asetuksia niin, että kaikki linkin saaneet voivat vain katsella karttaa.

kartan jakaminen Kartan jakaminen ja näkyvyysasetusten määrittäminen

 Kuvakaappaukset GoogleMaps-ohjelmasta.